Американці успішно завершили випробування потужної лазерної гармати

Основна перевага нової зброї - це практично необмежений боєзапас, контрольований лише енергією генератора.

Новітній бойовий лазер. Фото: Youtube.

Американські інженери з компанії Lockheed Martin оголосили про успішне завершення випробувань новітнього озброєння - бойового лазера, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defence Talk.

На думку армії США, нова установка дозволить ефективніше боротися з деякими типами цілей, в першу чергу з безпілотними літальними апаратами, мінометними снарядами, а також легкими літаками і вертольотами противника. Крім того, бойові лазери допоможуть військовим швидше знищувати виявлені саморобні вибухові пристрої.

Основна перевага нової зброї - це практично необмежений боєзапас, контрольований лише енергією генератора. Крім того, вартість одного пострілу з лазерної установки буде в кілька разів нижче вартості пострілу з міномета або артилерійської гармати.

Потужність пострілу з лазерної гармати в 60 кіловат досягається шляхом поєднання волоконних лазерів. Кілька випромінювачів через оптичне волокно передають малі заряди в спеціальний пристрій, в результаті з кількох малопотужних променів виходить постріл високої потужності.

У 2015 році Lockheed Martin вже оголошувала про готовність нового типу озброєнь. Але тоді потужність лазерів обмежувалася від 15 до 30 кіловат. Компанія не збирається зупинятися на досягнутому, і розробляє ще більш потужні системи.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...