Ангела Меркель заявила про "зацікавленість в припиненні санкцій проти РФ"

Канцлер Німеччини була приголомшена, коли перший російський танк перетнув український кордон. Але скасування санкцій, введених ЄС проти Росії, вона знову зв'язала з виконанням Мінських угод.

Ангела Меркель. Фото: Reuters.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила з різкою критикою дій Москви в Україні. Нагадавши, що ЄС ввів санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму і збройною підтримкою Москвою сепаратистів на Донбасі, глава німецького уряду наголосила, що нікому не дозволено безкарно перекроювати кордони в Європі, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Вона була приголомшена, коли перший російський танк перетнув український кордон, зазначила Меркель. "Сьогодні ж йдеться не про один танк, а про дуже, дуже багато танків", - заявила канцлер ФРН. На її думку, за підтримки Росією сепаратистів не було жодного дня, коли б дотримувався режим припинення вогню на сході України.

Водночас глава німецького уряду знову наголосила, що відмова від санкції була б як в інтересах Росії, та і Німеччини. "Я вкрай зацікавлена в припиненні санкції", - зазначила Меркель, зв'язавши їхнє скасування з виконанням Москвою Мінських угод. "У той момент, коли ми досягнемо прогресу у виконанні Мінських угод, санкції будуть ослаблені", - заявила канцлер ФРН.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...