Апеляція відхилена: Верховний суд РФ заборонив Меджліс

Цей крок в черговий раз підтвердив, що нормальний діалог з окупантом просто неможливий, наголосив Рефат Чубаров.

Верховний суд РФ заборонив Меджліс. Ілюстрація:www.slovoidilo.ua

Верховний суд Російської Федерації підтвердив заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Про це у своєму Twitter повідомив журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк. Він безпосередньо перебував у залі суду під час засідання, зазначають Патріоти України.

Як відомо, сьогодні у Верховному суді РФ розглядалася апеляція на заборону Меджлісу. Раніше, 26 квітня, підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров зазначив, що були тривалі дискусії щодо того, подавати чи не подавати апеляційну скаргу до Верховного суду Росії, фактично країни-агресора, країни, що окупувала Крим.

"Але ми погодилися із закликами наших партнерів, зокрема західних, аби ще раз продемонструвати, що неможливий будь-який діалог з Росією. Навіть в сфері свободи і життя людей", - сказав він, виступаючи сьогодні з трибуни Верховної Ради.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...