Армія Грузії прощається з автоматом Калашникова

Міноборони Грузії підтверджує, що перші партії автоматичних гвинтівок і кулеметів надійдуть зі США вже найближчим часом. Пробні зразки зброї вже передані підрозділу 43-го батальйону на Крцанісській військовій базі, де розташований тренувальний центр НАТО.

Автоматична гвинтівка M4.Ілюстрація:https://www.svoboda.org

Міністерство оборони Грузії оголосило про початок поетапної заміни в збройних силах автоматичної зброї радянського і російського виробництва на американські аналоги. Про це йдеться на сайті Радио Свобода, передають Патріоти України.

Перші партії американських автоматичних гвинтівок M4 і кулеметів M240 будуть закуплені на кошти, що виділяються Вашингтоном як фінансова допомога.

Міністерство оборони Грузії не уточнює, скільки часу і етапів займе перехід армії на нову вогнепальну зброю, однак підтверджує, що перші партії автоматичних гвинтівок і кулеметів надійдуть зі США вже найближчим часом. Пробні зразки автоматів і кулемета вже передані підрозділу 43-го батальйону на Крцанісській військовій базі, де розташований тренувальний центр НАТО.

До військового конфлікту 2008 року ряд підрозділів грузинської армії мав на озброєнні автоматичні гвинтівки M4. Кілька зразків цієї зброї, за результатами "п'ятиденної війни", були вивезені в якості трофеїв російськими армійськими підрозділами і абхазькими формуваннями з Горі, Сенакі і Кодорської ущелини.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...