Аваков показав, які гелікоптери виробляє Франція для України (фото)

Вже в наступному місяці вертольоти будуть передані Державній службі з надзвичайних ситуацій України та Нацполіції.

Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков показав фотографії перших вертольотів Airubus Н225 Super puma, що виробляються у Франції для потреб представників українських силових відомств. Про це чиновник написав сьогодні на своїй сторінці в мікроблозі Twitter, передають Патріоти України.

«Перші вертольоти для України Airubus Н225 Super puma - практично готові! Наші французькі партнери завершують складання, налагодження та випробувальні польоти», - повідомив міністр.

За його словами, вже в наступному місяці вертольоти будуть передані Державній службі з надзвичайних ситуацій України та Нацполіції. Крім того, зазначив, що українські пілоти вже знайомляться з машинами і напрацьовують досвід. Раніше повідомлялося, що 14 липня Київ і Париж підписали договір на поставку 55 новітніх вертольотів для силових відомств. Загальна сума угоди становитиме 555 млн євро. У цю суму також входять навчання, техобслуговування тощо.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...