Автокефалія Української церкви: Патріарх Філарет робить термінову заяву (відео)

Із глав УАПЦ Макарія і УПЦ-КП Філарета була знята анафема, після чого синод Вселенського патріархату повернув їх в канонічний стан.

Глава УПЦ КП розповідає про рішення Синоду Вселенського патріархату. Фото: УНІАН.

Предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет дає брифінг біля Володимирського собору щодо рішень Священного Синоду Вселенського патріархату, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що Вселенський Патріарх продовжує процедуру надання Томаса Української церкви. Про це повідомив представник Константинополя. "Перше - підтвердити вже прийняте рішення, що Вселенський Патріархат переходить до надання автокефалії Української Церкви", - сказав представник Константинополя, митрополит Гальський Еммануїл журналістам у четвер після засідання Синоду, зачитавши заяву головного секретаря Вселенського патріархату за підсумками засідання синоду в четвер.

Другим пунктом в рішенні синоду значиться: "Відновити, до цього моменту, ставропігію Вселенського Патріархату в Києві, одну з його багатьох ставропігій в Україні, що існували тут завжди".
Третім пунктом, за його словами, була заслухана апеляція главам УАПЦ Макарія і УПЦ-КП Філарету, після чого синод Вселенського патріархату повернув їх в канонічний стан. "Було вирішено, що анафема, яка була їм оголошена немає достатньої кількості причин", - сказав він.
Четвертим пунктом вказується визнання незаконною анексії Київської митрополії Константинопольського патріархату Російською православною церквою в 1686 році, а п'ятим - застереження від незаконного захоплення церков і монастирів в Україні внаслідок вищевказаних рішень.

"Ми хочемо застерегти від захоплення і відвоювання церков і монастирів в Україні та так, як це заповідав Христос, зробити це з любов'ю і мирно", - йдеться в заяві головного секретаря Вселенського патріархату, оприлюдненого за підсумками засідання синоду в четвер.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...