Бацькині пасинки: Як загинаються білоруські будівельники в Південній Америці

Державна корпорація в Еквадорі заборгувала компанії «Белзарубежстрой» майже 19 млн доларів.

Білоруські будівельники в Еквадорі. Фото: charter97.org.Представники білоруського підрядника «Белзарубежстрой» і його співробітники в кінці минулого тижня брали в облогу приймальню віце-президента Еквадору, щоб домогтися виплат за роботу в рамках найбільшого інвестиційного проекту в цій країні. Про проблеми з платежами білоруському підряднику, який зводить лінії електропередач для гідроелектростанції Coca Codo Sinclair на річці Кока, повідомив еквадорський телеканал Teleamazonas, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

ГЕС Coca Codo Sinclair будує з 2009 року китайська корпорація Synohydro. Завершити цей найважливіший для еквадорської економіки проект (ГЕС забезпечить 75% потреб країни в електроенергії) планується в 2016 році.

Білоруська компанія «Белзарубежстрой», яка більше відома за реалізованими проектам в Венесуелі, виступає підрядчиком державної Corporation Electrica del Ecuador (CELEC) зі спорудження розподільчої інфраструктури - лінії електропередач. Загальна сума контракту становить 34 млн доларів.

Як повідомляють представники «Белзарубежстрой», компанія виконала вже 75% від всього затвердженого обсягу робіт. Однак з відповідної цьому відсотку суми 25,5 млн доларів отримала від замовника CELEC тільки 6,8 млн доларів. Прострочена заборгованість CELEC перед «Белзарубежстрой» досягла майже півроку і становила на кінець минулого тижня 18,7 млн доларів.

В цій ситуації, як було висловлено в телерепортажі еквадорського каналу, особливо страждають місцеві співробітники «Белзарубежстроя». У компанії працює 36 чоловік, чиї сім'ї проживають в районах, постраждалих недавно від землетрусу.

Керівництву «Белзарубежстроя», яке представляв технічний директор Михайло Безбородов, і співробітникам компанії не вдалося з першої спроби зустрітися з віце-президентом Еквадору. Повідомляється, що буде зроблена нова спроба вирішити питання заборгованості на цьому рівні.

«Белзарубежстрой» - компанія, створена в 2007 році для реалізації інвестиційних проектів і поставок білоруської продукції на ринок країн Латинської Америки. Її засновниками є компанії AlmInvestments (ОАЕ), «Трастбанк», «Гомельпромстрой» і брестський «Будтрест №8».

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...