Баз не хоче: Путін подарував Лукашенку ракетні комплекси

Комплекси С-300 Росія надала безкоштовно після капітального ремонту з гарантією служби до 5-7 років.

Лукашенко і Путін. Ілюстрація:www.kommersant.ru

У Білорусь прибули три дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-300, які безкоштовно подарувала Росія. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на керівника військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Білорусі Олега Дзвігальова, інформують Патріоти України.

За словами військового чиновника, два дивізіони ЗРК прибули з Хабаровська і надійдуть на озброєння 377-го зенітно-ракетного полку в Полоцьку, третій дивізіон приймають в Борисові. У березні очікується прибуття ще одного дивізіону ЗРК.

Відзначається, що комплекси С-300 поставляються Росією безкоштовно після капітального ремонту з гарантією служби до 5-7 років.

Разом з тим, президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів про деталі свого спілкування в Сочі з його російським колегою Володимиром Путіним.

"Ми з президентом Росії, напевно, більше половини часу обговорювали ці важливі питання нашої безпеки: все, що відбувається на західному напрямку, все, що на півдні у нас з Україною пов'язано, Сирія - цей великий клубок, відносини Російської Федерації з Туреччиною", - наводить слова Лукашенка "Белта". За його словами, на Білорусі це також відбивається.

"Ми обговорювали питання економіки, обговорювали всі ці проблеми у взаємозв'язку з безпекою", - підсумував президент Білорусі.

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...