"Бензоколонка" грає у велику державу: Росія перекидає до Венесуели стратегічні бомбардувальники, плануючи погрожувати США

Пентагон буде уважно стежити за польотами російських Ту-160, які здатні завдавати ударів із застосуванням крилатих ракет по цілях на території США.
Росія перекидає до Венесуели стратегічні бомбардувальники. Фото: Вікіпедія.

Росія почала перекидання до Венесуели стратегічних бомбардувальників Ту-160, здатних нести ядерну зброю. Про це The Washington Free Beacon повідомили військові джерела, знайомі з інформацією Міноборони США, передають Патріоти України.

Це буде вже сьома за останні три місяці «вилазка» стратегічної авіації РФ - частота польотів збільшується, і це сприймається в США як провокація, каже Марк Шнайдер, колишній чиновник Пентагону, відповідальний за російський напрямок.
В кінці жовтня Ту-160, на модернізацію яких Росія виділить 2,8 млрд доларів, були помічені біля кордонів Норвегії, а на їх перехоплення були спрямовані британські та норвезькі винищувачі. Пентагон буде уважно стежити за польотами російських Ту-160, які здатні завдавати ударів із застосуванням крилатих ракет по цілях на території США, зазначають джерела Free Beacon.
Рішення про перекидання стратегічної авіації до Венесуели було прийнято після того, як минулого тижня в Москві побував президент країни Ніколас Мадуро. За підсумками переговорів Володимир Путін подякував йому за «зусилля» в будівництві «багатополярного світу» і, за словами Мадуро, пообіцяв 6 млрд доларів інвестицій в венесуельську економіку, яка понад рік перебуває в стані дефолту за зовнішнім боргом і переживає інфляцію в 1 000 000% .
Перекидання бомбардувальників - найважчих бойових літаків в світі - почалася в понеділок, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на авіаресурси. Російські ракетоносці були зафіксовані над Атлантикою на північний захід від Шотландії: це два стратегічні бомбардувальники Ту-160 ВКС РФ - борт RF-94100, що несе ім'я «Микола Кузнєцов», і RF-94108 - «Володимир Судец».
У понеділок вранці до Венесуели вже прилетіли Ан-124 «Руслан» та Іл-62 ВКС Росії. Останній раз Росія перекидала стратегічні бомбардувальники до Венесуели в вересні 2008 року на тлі війни з Грузією. Тоді вони провели навчання над міжнародними водами поблизу узбережжя країни.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...