Без покарання не залишаться: Луценко пообіцяв Шойгу, Глазьєву та їх підлеглим конфіскацію майна в Україні та гучний судовий процес

Злочинні дії російських високопоставлених чиновників призвели до загибелі декількох тисяч військовослужбовців ЗСУ та завдали Україні збитків на загальну суму в 1,3 трильйона гривень, наголосив Генпрокурор.

Сергій Шойгу. Фото:nahnews.org

Під підозру ГПУ потрапили 18 чиновників з Адміністрації російського президента Путіна і керівництва Збройних сил РФ. Повістки про підозру їм були вручені ще два тижні тому. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що досудовим слідством доведено вину цих людей, яких обґрунтовано підозрюють у порушенні територіальної цілісності України і управлінні на території "ДНР" та "ЛНР" підрозділами проросійських окупантів. Про це генпрокурор написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

На гачку у ГПУ виявилися міністр оборони РФ Сергій Шойгу, радник президента Путіна Сергій Глазьєв і ще 16 чиновників з вищих гілок влади Росії.

Коментуючи даний факт, Юрій Луценко написав, що своїми діями вище перелічені особи порушили ряд міжнародних актів і, найголовніше, Конституцію України. За словами Генпрокурора, злочинні дії російських високопоставлених чиновників призвели до загибелі декількох тисяч військовослужбовців ЗСУ та завдали Україні збитків на загальну суму в 1,3 трильйона гривень.

Як сказав Юрій Луценко, всі ці особи спочатку внесуть до списків державного та міжнародного розшуку. Крім цього, ГПУ після рішення суду має намір домогтися конфіскації майна, що знаходиться на території України і зареєстрованого на ім'я фігурантів списку.

"Буде рішення суду і буде судовий процес", - заявив Генеральний прокурор України.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...