Без російських комплектуючих: Новітній Ан-132 можуть запустити в небо вже у вересні - "Укроборонпром"

Літак Ан-132 – перший глобальний проект ДП «Антонов», що входить до складу Концерну, з провідними світовими авіаційними компаніями.

Український АН-132. Фото: dsnews.ua.

ДП «Антонов» планує виготовити перший літак-демонстратор Ан-132 у рекордні строки – восени він вже може здійнятись в небо. Про це заявив Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов на зустрічі з іноземними ЗМІ на міжнародному авіакосмічному салоні«FARNBOROUGH AIR SHOW-2016» у передмісті Лондона, повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт "Укроборонпрому".

«Літак Ан-132D – це перший глобальний проект ДП «Антонов», що входить до складу Концерну, з провідними світовими авіаційними компаніями. Це взірець виконання програми імпортозаміщення: повітряне судно не матиме жодної російської деталі», – заявив Роман Романов.

Понад половину комплектуючих для нього виготовлять українські підприємства, решту забезпечать кращі світові компанії. Зокрема, турбогвинтові двигуни PW150A поставить Pratt & Whitney Canadа, а гвинти R-408 -британська Dowty Propellers. Авіоника та система енергопостачання на літаку буде від американської Honeywell, а система підготовки повітря – від німецької Liebherr.

«Ан-132 – це новий український продукт, створений за моделлю кооперації світових лідерів. Він матиме безпрецедентні конкурентні переваги на ринку. Це симбіоз найкращих передових технологій», – наголосив очільник «Укроборонпрому».

Ан-132 призначений для малої і середньої протяжності маршрутів і може мати різноманітне застосування, від транспортування військ до перевезення вантажів. Він може бути оснащений різними конфігураціями кабіни. Літак матиме такі максимальні показники: крейсерську швидкість 500 кілометрів на годину, крейсерську висоту – 9 км, корисне навантаження – 9,2 тонн. Ан-132 розробляється ДП «Антонов» за участі Міста науки і технологій імені Короля Абдулазіза (Саудівська Аравія).

Нагадаємо, що рік тому Кабмін включив ДП «Антонов» до складу ДК «Укроборонпром». За цей час підприємство виконало програму імпортозаміщення російський складових у виробництві своєї техніки, поглибило кооперацію з західними партнерами, розробило новітній Ан-132, розпочало розробку вітчизняного безпілотного авіаційного комплексу, отримало замовлення від Міністерства оборони України.

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...