Без суфлера вже не може: Кремль відредагував інтерв'ю Путіна німецькому виданню

​У російськомовному варіанті воно комплементарне, в німецькому - питання російському гаранту сформульовані більш гостро.

Путін дає інтерв'ю німецькому журналу. Фото:Bild

Оригінал інтерв'ю президента Росії Володимира Путіна німецькому таблоїду Bild відрізняється від російськомовної версії, опублікованій на сайті Кремля. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Олег Шанковський, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на те, що в тексті Bild в питанні про співпрацю з G8 йдеться про те, що "міжнародне співтовариство в даний час поставило Росію практично поза законом". Однак у варіанті Кремля у Путіна запитують, чи буде він "вживати якісь кроки з відновлення формату" великої сімки "у формат" великої вісімки ".

Також газета "Московський комсомолець" звернула увагу, що це далеко не єдине виправлення, яке Кремль зробив у зазначеному інтерв'ю.

Зокрема, в адміністрації Путіна упустили питання про те, "який біль" російському президентові заподіяло те, що він більше не може відвідувати саміти G8.

Окрім іншого, Кремль в нейтральному кольорі виставив питання про Барака Обаму. У російській варіанті вона звучить нейтрально: "Як Ви сприйняли слова американського Президента про Росію, як регіональну державу?" А в німецькому використані слова Обами про Росію охарактеризовані дієсловом із значенням "висміювати" або "знущатися".

Допитливі розбіжності спостерігаються і в питанні про Мінські угоди, і Конституційну реформу в Україні. У російському варіанті мова йде про реформи, які "мали бути проведені після того, як будуть припинені всі бойові дії". У німецькому ж йдеться про стрілянину один в одного, яку ведуть "сили центрального уряду" України і "підтримувані Росією сепаратисти".

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...