"Безглузда і дика конструкція російської влади повинна впасти", - Олександр Невзоров (відео)

Російський журналіст переконаний, що Кремль марно думає, що росіяни йому покірні. Народ з великою легкістю змінює свої уявлення.

Олександр Невзоров. Фото: Дождь.

Чинна структура влади в Росії неминуче впаде "в силу її дикої несучасності, непотрібності, авторитарності і незатребуваності в світі". Таку думку під час лекції "Герої нашого часу і як ними стати" в межах конференції "Змінюй світ - DIGITALE" висловив російський публіцист Олександр Невзоров, передають Патріоти України.

"Та безглузда конструкція, яка зараз зведена, звичайно, повинна впасти в силу її дикої несучасності, непотрібності, авторитарності, її незатребуваності в світі", - сказав він.

"Ми бачимо, що безглуздість, неймовірність маразму вже зашкалює, але при цьому ми бачимо, що в країні існує величезна кількість здорових, сильних, сміливих людей, які не згодні за якісь примарні фантастичні незрозумілі радості минулого жертвувати життям, кінцівками, дітьми, свободою, освітою, розвитком, нормальною їжею", - продовжив публіцист.

"В ім'я чого йти на конфлікт зі світом? В ім'я чого втрачати сир і можливості комфортного життя? В ім'я чого відмовляти собі в інтеграції - в ім'я якоїсь унікальності?" - поставив він риторичне запитання.

Невзоров констатував: ніхто не може дати "чітку відповідь" на просте запитання: "Яку таку чарівну казкову таємницю зберігає в собі Росія, який скарб ми обороняємо? Що є такого, заради чого варто було б пожертвувати долями ще пари десятків поколінь?"

"Якби був якийсь скарб, якийсь всесвітній великий секрет того, якими треба бути, то заради цього всесвітнього секрету дійсно можна повзати в гноїщі, ростити на собі воші, терпіти Мілонова... Але коли цього секрету немає, коли ця скринька з нібито таємницею Русі, яку ви взялися охороняти від усього світу, порожня... В кращому випадку в ній лежить пара ношених личаків. Не думаю, що ви готові принести свої долі в жертву ношеним личакам", - сказав публіцист, звертаючись до аудиторії.

Невзоров не взявся уточнювати, які саме форми набуде неминучий розпад існуючої державної структури. Водночас він нагадав про те, що радикальні зміни в країні здійснюються активною меншістю, а не пасивною більшістю.

"Можливо, тих, хто підтримує сьогоднішній лад, 98%. Але це всього 98% проти 2%. Завжди все радикальне, що відбувається в країні, робиться 2%, а то і менше. Кремль марно думає, що ця публіка йому покірна. Вона просто покірна. Вона буде покірна кому завгодно. Народ з великою легкістю змінює свої уявлення", - сказав він.

Водночас публіцист наголосив: "Не треба мене вважати русофобом. Я розумію, що казковий потенціал Росії неймовірний, інакше у нас не було б ані Павлова, ані Вернадського, ані інших дійсно чудових людей. Я абсолютно щиро вважаю, що у Росії є достоїнства, яких немає більше в жодної країни. Інша справа, що вони лежать не в області, щоб пограбувати сусіда і не в області того, щоб лякати когось іржавими ракетами, або наряджати усіх в солдатів сталінської армії".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...