Безпрецедентна підтримка: Трамп санкціонував передачу Україні летальної зброї

Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США, в якому передбачено $350 мільйонів для України

Дональд Трамп. Фото: Bloomberg.

Підписаний сьогодні президентом Дональдом Трампом закон про бюджет США на 2018-й рік на потреби національної оборони санкціонує передачу Україні летального озброєння. Про це повідомляє прес-служба посольства України в США, передають Патріоти України.

"Закон санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру й істотно розширює параметри підтримки України з боку Сполучених Штатів в області безпеки і в оборонній сфері", - йдеться в повідомленні.
У посольстві зазначили, що в документ включені положення, що дозволяють використання $ 350 млн на реабілітацію в медичних установах США поранених українських військових, навчання і підготовку українських медиків, а також для посилення здатності повітряних і військово-морських сил України.

Українські дипломати кажуть, що вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії і берегової охорони.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...