Безсмертний виходить з участі в переговорах по Мінську-2

"З самого початку всі домовилися про те, що група почне працювати тільки після того, як компонент з безпекою буде залагоджено. А на практиці перші пункти "Мінська" не виконані. Тому у мене питання: про що ми говоримо?" - заявив дипломат.

Роман Безсмертний. Фото:gordonua.com

Представник України в Мінській групі з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний заявив про те, що більше в переговорах участі не братиме. Про це він сказав в інтерв'ю Європейській правді, передають Патріоти України.

"Почнемо з того, що я вже не поїду. Принаймні, сподіваюся на це. Я прийняв для себе рішення і поінформував всіх причетних - від тих, хто бере участь в технологічному забезпеченні процесу, і до президента, - що завершую цей етап у своєму житті. Я виходжу з мінського процесу і не буду далі брати участь у волонтерстві на цій дипломатичній ниві", - заявив Безсмертний.

Оцінюючи перспективи мінських переговорів, він зазначив, що вони продовжаться, оскільки політична підгрупа зараз працює навіть всупереч мінським домовленостям.

"Адже з самого початку всі домовилися про те, що група почне працювати тільки після того, як компонент з безпекою буде залагоджено. А на практиці перші пункти "Мінська" не виконані. Тому у мене питання: про що ми говоримо?", - сказав Безсмертний.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...