Безвізовий режим з ЄС відкладається: Стало відомо, чому Європарламент може тягнути з рішенням

Процедура голосування може проходити й у липні, але це буде складно, вважає журналіст Радіо Свобода.

Ілюстрація:intermarium.com.ua

Європейський парламент, швидше за все, буде голосувати за введення безвізового режиму з Україною та Грузією у вересні 2016 року. Про це в своєму Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, інформують Патріоти України.

"Голосування в Європарламенті за безвізовий режим для України і Грузії може пройти в липні, проте це буде складно. Вересень - більш ймовірно", - зазначив він.

Слід зазначити, що за процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження - і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті займає не менше місяця (зокрема, повинен бути призначений доповідач і відбуваються дебати та слухання). Після схвалення в ЄП він повинен бути затверджений Радою ЄС.

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...