Більше всього турбує Яценюк: Олігархи намагалися домовитися про "цивілізовані правила гри", - Чорновіл про таємну нараду

Серед українських олігархів поширюється думка про те, що надходить кінець дикого ринку і доведеться жити за законами.

Ілюстрація:uapress.info

Олігархи не змогли погодити між собою спільні правила гри. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл, зазначають Патріоти України.

"Була спроба домовитися за принципом "олігархату по-південнокорейськи". Серед олігархів поширюється думка про те, що надходить кінець дикого ринку і доведеться жити за законами. Тому варто підготуватися до цього періоду і визначити певні правила гри, які б були вигідні для представників великого бізнесу.

Основне обговорення було про негативи, які несе в собі бюджетна політика від Яценюка, справи з фінансами, утиски щодо бізнесу, зняття частини власних суперечок. Тобто йшлося про цивілізовані правила гри", - розповів Чорновіл.

Він вважає, що навряд чи їм вдалося про це домовитися. "Спільне звернення не було оприлюднене відразу. Це означає, що вони не можуть домовитися між собою.

Бо серед них є такі, які хочуть воювати проти держави. Умовно кажучи: відкрито - Коломойський, менш активно - Фірташ, ще менше - Ахметов, дуже обережно - Пінчук, який хоче адаптуватися до умов нинішньої держави. Зовсім не хоче воювати - Тарута. Тому вони навряд чи можуть прийняти єдину спільну позицію.

Цього тижня спробують домовитися з тих питань, де вони не конфліктують. Можливо, почуємо критику урядового проекту податкового кодексу. Який знищує можливість ведення нормального бізнесу в Україні", - сказав Чорновіл.

Нагадаємо, у Києві 19 грудня відбулася зустріч українських олігархів. Там говорили про складну економічну ситуацію в Україні та варіанти виходу з неї.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...