"Білий і пухнастий": німецька прокуратура не має підстав для звинувачення Дмитра Фірташа - адвокат олігарха

Правозахисник Фірташа поскаржився на те, що посол України в Австрії розповсюдив неправдиву інформацію щодо його підзахисного.

Дмитро Фірташ. Фото:ua.comments.ua

Прокуратура німецького міста Шверін заявляє про відсутність звинувачень проти українського бізнесмена й олігарха Дмитра Фірташа. Про це сказано в заяві адвоката Фірташа Дітера Баумдофера, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Офіс німецької прокуратури Шверіна офіційно підтвердив у листі до адвокатів Фірташа, що він не є обвинуваченою особою в рамках поточного розслідування німецького консультанта Крістіни В (Cristina W)", - йдеться в заяві.

За словами Баумдофера, у Крістіни В була низка клієнтів в Австрії. "Ми знаємо, що у Крістіни В була низка інших клієнтів в Австрії, включаючи OMV (Австрійська нафтова компанія) і Vienna Insurance Group. Таким чином, твердження, що це розслідування пов'язане зі "справою Фірташа", або, що Фірташ або його представники перебувають під підозрою в корупції у цій справі, є помилковим. Це вводить в оману і завдає шкоди моєму клієнту", - заявив він.

Також адвокат наголосив, що інформація німецької прокуратури спростовує звинувачення, зроблені послом України в Австрії Олександром Щербою, які набули широкого поширення в міжнародних ЗМІ.

"Пан Фірташ ні в чому не звинувачувався ні німецькою, ні австрійською владою", - зазначив Баумдофер.

Адвокат наголосив, що слідчі дії у віденському будинку Фірташа мають стосунок до німецької справи, в якій він проходить як свідок, а не обвинувачений. Крім того, Баумдофер відправив скаргу міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну щодо неетичної поведінки посла Щерби. У скарзі адвокат просить Клімкіна вжити заходів, щоб виправити шкоду і збитки, які завдані хибним коментарем дипломата.

Як повідомлялося раніше, 20 квітня посол України в Австрії Олександр Щерба повідомив у Twitter, що у віденському будинку українського олігарха Дмитра Фірташа відбулися обшуки.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...