Бізнес-інтереси найперше: Експерт пояснив, чому Порошенко "заморозить" відставку Шокіна на 3 місяці

А тим часом західні партнери України вже відчувають небажання Києва міняти систему.

Порошенко досі не знайшов заміни на місце Шокіна. Ілюстрація:nv.ua

Адвокат Ростислав Кравець упевнений в тому, що Петро Порошенко намагатиметься відтермінувати відставку генпрокурора Віктора Шокіна мінімум на три місяці. Президент боїться відпускати Шокіна, тому що досі не знайшов йому заміну. Про це Кравець розповів виданню Gazeta.ua, зазначають Патріоти України.

"Відставку генпрокурора Віктора Шокіна відтермінують мінімум на три місяці. В інформаційне поле викинуть якусь новину, щоб відвернути увагу суспільства. Це дозволить "заморозити" ситуацію". На цю посаду може потрапити кандидатура, яка не буде заважати Порошенкові спокійно розвивати свій бізнес. Не буде викривати злочинні схеми Кононенка, бізнес-партнера президента. Порошенко цього боїться", - стверджує експерт.

Передбачається, що західні партнери України відчувають небажання Києва міняти систему.

"Президент умовить Шокіна піти у відставку, щоб не напружувати політичні відносини зі Сполученими Штатами. Просто поміняють одного на іншого. Від Революції гідності було вже три прокурори, а нічого не змінюється", - сказав Кравець.

На думку Кравця, новим генеральним прокурором України може стати тільки аполітичний юрист з досвідом роботи.

"Новий генпрокурор повинен бути незалежним від жодної політичної партії чи олігархічного клану. Тоді можна розраховувати на реальну реформу прокуратури. Інакше це буде заміна "шила на мило". Поки такої людини не знайшли.

Навіть Віталій Касько, до якого Захід змінив своє ставлення, вже не кандидат. Він не довів до логічного завершення жодної справи. Став більше політиком, ніж прокурором", - резюмував адвокат.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...