Бог до окупантів не дослухається, дива не сталось: Під Авдіївкою загинув провідний вояка "ДНР" та кращі бійці «гвардії Захарченка» - Бутусов

Одіозний «Грек» загинув з цілою групою своїх підлеглих, які в «молодій республіці» ваважались особливо привелейованими «придворними вояками», на кшталт кремлівських курсантів чи кантимирівців для РФ

"Республічканська гвардія" "ДНР" - опора окупаційного режиму псевдореспубліки

Бідкання відомого ватажка бойовиків Ходаковського, котрий першим повідомив попередню інформацію про загибель комбата «Востока», чому і сам вірити не хотів, знаходять нові підтвердження, зазначають Патріоти України.

Під Авдіївкою знищена ціла група російських найманців на чолі з командиром 1-го батальйону 100-ї бригади "ДНР", одним з найбільш досвідчених терористів "Греком". Про це на сторінці у Facebook повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

За інформацією Бутусова, зі сторони ворога, під Авдіївкою воює одна з найбільш боєздатних частин - "Республіканська гвардія", також відома як 100-та бригада внутрішніх військ "МВС ДНР".

Він уточнив, що "Республіканська гвардія" в структурі "МВС" знаходиться на особливому привілейованому становищі, і веде бойові дії на найбільш важливому для противника напрямку - під Донецьком, в районі Пісок, Авдіївки, Мар'їнки.

"Знищений сьогодні командир 1-го батальйону 100-ї бригади Республіканської гвардії "ДНР" позивний "Грек", був одним з найдосвідченіших польових командирів бойовиків, який воював починаючи зі Слов'янська, брав участь в боях на кордоні в секторі "Д" починаючи з червня 2014-го, в районі Маринівка, Сніжного, Савур-Могили, коли ряд наших підрозділів, в тому числі 72-ї бригади, були оточені російською регулярною армією і загонами найманців, також брав участь у боях за Ясинувату в серпні 2014-го, командував спецпідрозділом "Південь" бригади найманців "Схід", - повідомив Бутусов.

За його інформацією, "Грек" "після організації російським командуванням окупаційної армії, очолив 1-й батальйон Республіканської гвардії і вже два роки веде бої під Донецьком".

"Про нього відомо, що це колишній громадянин України, колишній військовослужбовець з Донецька, який брав участь з перших днів в антиукраїнських демонстраціях, організованих російськими спецслужбами 1-го березня 2014-го, і перейшов на бік ворога. Ліквідація "Грека" - це важлива заслуга чоловіків з 72-ї", - додав журналіст.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...