"Богохульство розкольника": У Москві сербський патріарх прокоментував прохання України про автокефалію

Сербський клірик назвав усіх, хто допоможе створенню в Україні єдиної автокефальної церкви, "ворогами всіх православних слов'янських народів".

Патріарх Cербський Іриней. Фото:spzh.news

Патріарх Сербський Іриней під час візиту в Москву різко розкритикував тих, хто просить у Константинопольського патріарха томосу про автокефальну помісну українську церкву. Про це повідомляє сайт Сербської православної церкви, інформують Патріоти України.

"Сьогодні мученицька Українська православна церква, де Святий князь Володимир хрестив народ Святої Русі, осквернена богохульством розкольника, насильством і кровопролиттям. Сербська православна церква повністю підтримує єдність і цілісність Російської православної церкви і рішуче засуджує дії уніатів і розкольників, які рвуть одяг Христовий в місті святої купелі київського хрещення, продавши свій народ ворогам віри", - заявив Іриней.

Сербський клірик також назвав усіх, хто допоможе створенню в Україні єдиної автокефальної церкви, "ворогами всім православним слов'янським народам".

"Кожен, хто допоможе українським розкольникам, ворог не тільки Російської церкви і руського міра, але і всіх православних слов'янських народів і всього православного світу", - додав Іриней.

Слід додати, що у Москві сербського патріарха нагородили відзнакою Міжнародного фонду єдності православних народів.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...