З архіву ПУ. Водії авто були вражені: У небі над Москвою помітили моторошну аномалію (відео)

Такий оптичний ефект має наукову назву "паралакс".

У Москві помітили незвичну оптичну ілюзію. Фото: скріншот з відео.

У Москві автомобілісти зняли на відео оптичну ілюзію, через яку літак, що заходить на посадку в аеропорт Внуково, здається застиглим у повітрі. На кадрах, обнародуваних у Twitter, чітко видно, що лайнер нібито "висить" у небі в одній точці, передають Патріоти України.

"Літак завис у повітрі недалеко від Внуково через сильний зустрічний вітер. Моторошно", — прокоментували ролик. Однак, це не зовсім так - це явище жодним чином не пов'язане зі швидкістю вітру.

Автори відео випробували на собі оптичний ефект паралакс. Йдеться про зміну відомого положення об'єкта відносно віддаленого фону залежно від положення того, хто дивиться. У разі "аномалії" в небі над РФ фоном, щодо якого очі визначають положення літака, є верхівки дерев біля дороги, а літак рухається у протилежний бік відносно спостерігача.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...