Болючий мозоль Кремля: Медведєву на засіданні ОЧЕС не сподобалося, що представник України порушив питання деокупації Криму

Тим не менше російський прем'єр запевнив, що РФ буде працювати в ОЧЕС і в період українського головування, оскільки Москва вважає цю організацію корисною.

Дмитро Медведєв. Фото:Радіо Свобода

Прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву не сподобалося, що представник України, причому українською мовою, на засіданні Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) порушив питання деокупації Криму. Про це він повідомив журналістам за підсумками засідання, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Справді, був виступ нашого українського колеги. Мені здається, що в такому разі він, як кажуть, відзначився. У нього були установки, написані українським МЗС, він все це з папірця українською мовою і прочитав. Отже, він виконав свій обов’язок. Наша позиція від цього жодною мірою не змінюється, вона залишається колишньою, базується на волевиявленні громадян Криму, на змінах у Конституції Російської Федерації. Тому від такого роду заяв, звичайно, жодних внутрішніх наслідків для нашої країни не виникає", - сказав Медведєв.

"Що стосується зовнішніх наслідків – так, Україна головуватиме. Якщо Україна хоче розвивати економічні відносини, то ми до цього готові. Ми ж з вами знаємо: Україна найбільше втратила від руйнування відносин з Російською Федерацією та іншими країнами Євразійського економічного союзу, тому що ці відносини на нас так чи інакше багато в чому замкнуті", - заявив він.

"Якщо вони хочуть розвивати співпрацю в причорноморському регіоні, ми до цього готові, не хочуть – це їхня справа. Ця дорога (кільцева дорога навколо Чорного моря – ред) до речі, про яку йшлося, точно була б корисною для всіх держав, і для України в тому числі. Але такі проекти без згоди всіх держав не виникають, це абсолютно очевидно", - додав Медведєв.

Він запевнив, що РФ працюватиме і в період українського головування в ОЧЕС, оскільки вважає цю організацію корисною. При цьому російський прем'єр назвав важливим сьогоднішнє засідання, оскільки представники країн зустрічаються і обговорюють майбутнє – "сидять за одним столом і говорять однією мовою, навіть за наявності перекладачів".

"Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на засіданні ОЧЕС зазначив, що Україна вірить в цю організацію, але без відновлення територіальної цілісності ніхто не може гарантувати, що мир повернеться в регіон", - у свою чергу повідомила прес-служба Мінекономрозвитку у Twitter.

Як відомо, міжурядова організація ОЧЕС об'єднує 12 країн. Вона була заснована в 1992 році.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...