Божа кара: Не витримало серце провідного брехуна російської дипломатії

У День пам'яті розстріляних на Майдані надійшла знакова звістка з Нью-Йорка. Чуркін став сьомим російським дипломатом, що помер за останні три місяці.

Віталій Чуркін. Фото:www.rudata.ru

Як стало відомо, у Нью-Йорку помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Йому було 64 роки. Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ Російської Федерації, передають Патріоти України.

"МЗС Росії з глибоким сумом повідомляє, що 20 лютого, за день до свого 65-річчя, в Нью-Йорку помер постійний представник Російської Федерації при ООН Чуркін. Видатний російський дипломат пішов з життя на робочому посту", - йдеться в повідомленні. Чуркін був представником Росії при ООН з квітня 2006 року.

Про смерть постпреда РФ в ООН вже написала у своєму Fаcebook помічниця міністра МЗС РФ Лаврова Марія Захарова.

Також скорботні слова висловив представник генерального секретаря ООН Фархан Хак. "Я шокований. Наші думки зараз з його сім'єю, друзями і його урядом", - сказав він журналістам. Засідання в ООН почалося з хвилини мовчання в пам'ять про російському дипломатові.

Постійний представник РФ в ООН помер в приміщенні російської місії на Манхеттені від серцевого нападу. Про це повідомляє The New York Post з посиланням на власні джерела.

Віталій Чуркін перебував на дипломатичній службі з 1974 року. У 90-і роки він був начальником управління інформації МЗС РФ, заступником голови відомства, надзвичайним й повноважним послом РФ в Бельгії та Канаді.

Обійняв посаду постійного представника Росії при ООН та в Раді Безпеки з 8 квітня 2006 року. Уславився скандальними висловлюваннями про анексію Криму й конфлікт на Донбасі.

Так, на засіданні Генасамблеї ООН заявляв, що Крим взагалі не повинен бути в складі України й апелював до положення Статуту ООН про право народів на самовизначення, коли йдеться про "референдум" у Криму.

Також 3 лютого 2017го під час засідання Радбезу ООН поспред Росії заявив, що обстріли на Донбасі можуть припинитися, якщо українська влада скористається "політичною альтернативою".

Крім того, звинувачував Україну в невиконанні Мінських угод, заявляючи, що в усьому винні "радикали". Росія на засіданні Радбезу ООН також застосовувала право вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу в розслідуванні за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній "Боїнг-777" рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року й загибелі 298 осіб.

А ще можна згадати його таким:

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...