БПП ще пожалкує: Західні посли жорстко відреагували на відставку Абромавічуса

Посли 9 західних держав висловили глибоке розчарування та підготували текст спільної заяви з цього приводу.

Айварас Абромавічус. Фото: nua.in.ua.

Дипломати закликали українську владу "відкинути свої дріб’язкові розбіжності". Посли 9 західних держав висловили глибоке розчарування відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. Текст спільної заяви дипломатів оприлюднило посольство Швеції, передають Патріоти України.

"Впродовж минулого року пан Абромавичус і його професійна команда досягли важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш відкритої та прозорої влади", - йдеться у тексті.

Дипломати закликали представників української влади відкинути: "свої дріб’язкові розбіжності, назавжди залишити у минулому корисливі інтереси, що гальмували розвиток країни протягом десятиліть та активізувати проведення необхідних реформ".

Свої підписи під заявою поставили:

Посол Канади в Україні пан Роман Ващук

Посол Республіки Франції в Україні пані Ізабель Дюмон

Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пан Кристоф Вайль

Посол Італії в Україні пан Фабріціо Романо

Посол Литви в Україні пан Марюс Януконіс

Посол Королівства Швеція в Україні пан Андреас фон Бекерат

Посол Швейцарії в Україні пан Гійом Шойрер

Посол Великої Британії в Україні пані Джудіт Гоф

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні пан Джеффрі Р. Пайєтт.

Нагадаємо, Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що міністр Абромавічус вирішив подати у відставкуподати у відставку через конфлікт із Кононенком.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...