Брехати. брехати і ще раз брехати: У Стеця склали топ-5 дезінформації від представників РФ у Міжнародному суді в Гаазі

Під час виступу в суді представник РФ говорив про те, що начебто ЗСУ стріляли по житлових будинках, порушували Мінські домовленості, а Росія взагалі ні до чого, й терористів на Донбасі немає.

Представники РФ у Міжнародному суді ООН. Фото:http://ukrainian.voanews.com/

Міністерство інформаційної політики України вивчає факти дезінформації та пропаганди у словах російського представника на міжнародному суді в Гаазі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін, передають Патріоти України.

Так, представник РФ говорить про те, що ЗСУ стріляли по житлових будинках, порушували Мінські домовленості, а Росія взагалі ні до чого, й терористів там немає.

"Використовує також питання блокади, називаючи Україну спонсором тероризму. Заперечує результати розслідування JIT щодо MH17 й звинувачує Україну у використанні БУК-М1. Отже, повний пакет. І це тільки початок..." - йдеться у повідомленні Золотухіна.

Також заступник заступник міністра інформполітики навів ТОП-5 брехні російської сторони в міжнародному суді в Гаазі:

1. Події на сході України є не військовою агресією, а внутрішньоукраїнським конфліктом. Насправді, наголосив Золотухін, створення, фінансова підтримка та воєнний вишкіл відповідних парамілітарних організацій на Донбасі проводився російськими силами ще у 2009-му році в контексті підготовки до активних дій проти України. Крім того, державні органи та громадські організації України надали та продовжуть надавати гігабайти підтверджень про присутність російських військ на суверенній території нашої країни.

2. Брехня, що MH17 міг бути збитий українськими військовими, оскільки відповідні частини ЗСУ та техніка також могли перебувати близько до місця катастрофи. Розслідувачами вже давно відтворені усі факти й аспекти того, як БУК-М1, який вбив 298 людей, був привезений на територію України з Росії, перебував під контролем російських найманців та керованих і спонсорованих ними терористів, та випустив ракету з конкретно встановленого місця.

3. Також неправда й те, що російської зброї та військових РФ немає на Донбасі.

4. РФ бреше й про те, що Україна не дотримується Мінських домовленостей. Ескалація в Авдіївці була спровокована проросійськими терористами через 5 годин після телефонної розмови Володимира Путіна з Дональдом Трампом. Волонтери зафіксували бронетехніку та важку артилерію, яка перебувала у безпосередній близькості до лінії зіткнення, що порушує норми домовленостей в рамках Мінських угод.

5. Росія говорить, що блокада свідчить про те, що Україна сама є спонсором тероризму. На українських підприємствах, які ще не встигли вкрасти росіяни, працюють громадяни України, які отримують зарплатню та сплачують податки до українського бюджету.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...