"Брехуни та русофоби": Захарова відреагувала на висунення обвинувачень адвокату Весельницькій у США

Спікер МЗС РФ заявила про "новий виток антиросійської кампанії у США".

Марія Захарова. Фото: mid.ru.Міністерство закордонних справ РФ чекає від Вашингтона чітких і виразних пояснень, із чим пов'язані обвинувачення на адресу російського адвоката Наталії Весельницької, сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова 11 січня на брифінгу в Москві. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

"Звернули увагу на новий виток антиросійської кампанії у США. Цього разу американські правоохоронні органи висловили низку заряджених у традиційному русофобському забарвленні заяв через ситуацію з нашою співвітчизницею Весельницькою, яка є професійним юристом. Її обвинувачують у перешкоджанні розслідуванню щодо уявного відмивання грошових коштів фірмою "Превезон", яке проводили у Нью-Йорку", – сказала вона.

Захарова заявила, що судовий розгляд проти цієї компанії давно завершено. "Американська влада намагалася підвести її під свій горезвісний "закон імені Магнітського" і прив'язати до його трагічної смерті в московському СІЗО у 2009 році, але використовувані ними аргументи розсипалися. Усе має такий вигляд, як ніби американська прокуратура просто мстить Весельницькій, яка займається приватною юридичною практикою і представляла інтереси "Превезона". Вона, зокрема, продемонструвала брехливий характер тверджень відомого фінансового шахрая Вільяма Браудера, покладених вашингтонськими політиками в основу антиросійського "закону імені Магнітського", – додала представник МЗС РФ.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: