Британія вимагатиме від G7 нових "болісних" санкцій проти Росії

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон хоче, щоб G7 прийняла спільну декларацію про те, що Росія повинна припинити підтримувати режим Асада і вивести свої війська з Сирії".

Борис Джонсон. Фото: BBC.

Велика Британія буде тиснути на своїх західних партнерів з метою ввести нові санкції проти Росії, якщо вона не обірве зв’язки з президентом Сирії Башаром Асадом. Про це повідомляє The Times, передають Патріоти України.

За інформацією видання, глава МЗС Британії Борис Джонсон, вимагатиме введення "дуже болісних санкцій" у відповідь на хімічну атаку в Сирії минулого тижня в наслідок якої загинули до 90 людей.

Пропозиція щодо санкцій підготовлена до зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої сімки, яка відбудеться 10 квітня.

Міністр хоче, щоб G7 прийняла спільну декларацію про те, що Росія повинна припинити підтримувати режим Асада і вивести свої війська з Сирії".

"Якщо президент Путін відмовиться, проти Росії будуть введені нові санкції, на додаток до тих, які діють у відповідь на втручання в справи України. Їх метою буде зробити життя дуже складним для урядових чиновників", - пише The Times.

Нагадаємо, в суботу Борис Джонсон повідомив, що скасовує свій візит до Москви через ситуацію в Сирії.

"Я не поїду з візитом до Москви в понеділок, 10 квітня. Мій пріоритет - переговори з моїми колегами по G7 щодо Сирії і російської підтримки Асада", - заявив Джонсон.

В Кремлі зневажливо відреагували на скасування візиту глави британського МЗС.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...