Британський парламент вивчає шляхи накладення обмежень на офшорні активи самого Путіна і його найближчого оточення

Рівень довіри між Великобританією і Росією опустився до найнижчого рівня з часів холодної війни.
Британський парламент. Фото: соцмережі.

Впливовий комітет британського парламенту приступив до розгляду можливості накладення Лондоном обмежень на офшорні активи Володимира Путіна і його найближчого оточення у відповідь на смерті, що сталися в Британії. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на інформацію видання "BuzzFeed" та пропонують прочитати статтю, яка була опублікована в ньому із цього приводу.

Комітет з міжнародних справ, офіційно займається роботою міністерства закордонних справ і МІ-6, вивчить можливість введення санкцій відносно капіталів, розміщених Путіним і членами його ближнього кола в британських податкових гаванях. Передбачається, що в офшорах знаходяться мільярди фунтів стерлінгів, виведені з Росії.
Комітет розпочав розслідування в зв'язку з серією вбивств на британській землі, в яких підозрюють Росію. Кульмінацією став напад на колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його дочку в Солсбері і вбивство перебіжчика з Росії Миколи Глушкова, вчинені в цьому місяці. Увага парламентарів буде зосереджена на російських капіталах в скандально відомих британських податкових гаванях, таких як Кайманові острови, Бермудські і Британські Віргінські острови.

За словами голови комітету Тома Тугендхата, цілий ряд підозрілих смертей на землі Британії свідчить про те, що Росія практикує "вкрай ворожий" підхід до Сполученого Королівства. Він закликав уряд дати відповідь, "показавши, як олігархи, в тому числі президент, приховали сотні мільярдів доларів" в британських володіннях.

"У підозрілих смертей у Великобританії і в усьому світі є явна закономірність, виявлена в минулому році BuzzFeed, - сказав Тагендхат. - Напад на Скрипалів і вбивство Миколи Глушкова її тільки підтвердили. Очевидно, що ми не можемо закрити очі на ці діяння. У відповідь Сполучене Королівство не буде порушувати закон, але при цьому не слід дивитися крізь пальці на використання наших фінансових і юридичних служб для приховування російських капіталів в підконтрольних нам юрисдикціях".
Рівень довіри між Великобританією і Росією опустився до найнижчого рівня з часів холодної війни після нападу в Солсбері. В результаті атаки в Солсбері батько і дочка Скрипалі опинилися у вкрай важкому стані, а сотні британців, включаючи поліцейських, піддалися ризику стати жертвою смертельно небезпечної нервово-паралітичної речовини.

Британський уряд звинуватив в організації атаки російську владу і приступив до розслідування всіх 14 підозрілих смертей, пов'язаних з Росією, інформацію про яких в минулому році вивчило і оприлюднило видання BuzzFeed News.

Великобританія видворила 23 російських дипломата, Росія вчинила симетрично. Сполучене Королівство загрожує у відповідь на атаки застосувати комплексні фінансові санкції. Комітет з міжнародних справ проведе перше парламентське слухання в середу о 14:45.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...