"Будь-які спроби керувати ним небезпечні для життя", - Євген Кисельов про Мустафу Найєма

Мустафа був просто вражений тим, як жваво відгукнулися на його заклик вийти на Майдан і підтримати рішення про підписання Угоди про євроінтеграцію насамперед представники київської молоді, студенти, школярі старших класів.

Євген Кисельов. Фото: radiosvoboda.org.

Російський журналіст Євген Кисельов не вважає, що 21 листопада 2013 року на той момент журналістом, а нині народним депутатом від Блоку Петра Порошенка Мустафою Найємом хтось керував, коли він закликав людей зібратися на Майдані Незалежності в Києві у відповідь на заяву тодішнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова про припинення підготовки Угоди про асоціацію з Євросоюзом, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Слухайте, по-моєму, пан Найєм - людина більш ніж самостійна! Я навіть говорив би, що будь-які спроби керувати ним небезпечні для життя. Так ось. Принаймні за моєю інформацією, він був просто вражений тим, як жваво відгукнулися на цей заклик насамперед представники київської молоді, студенти, школярі старших класів ", - розповів Кисельов.

"Там навіть був момент розгубленості, що ось стільки народу прийшло, що з цим народом робити. Потім (я тоді якраз був на конференції у Вільнюсі, це було ще до Вільнюського саміту) хтось сказав, що в Києві десятки тисяч людей вийшли на Майдан підтримати рішення про підписання Угоди про євроінтеграцію. І в залі, де сиділи відомі європейські політики, журналісти, була овація ", - додав росіянин.

Він також заявив, що екс-президент України Віктор Янукович вирішив не підписувати Угоду про асоціацію за кілька тижнів або за місяць до саміту "Східного партнерства" в Вільньюсе, на якому це питання і мало вирішуватися.

"А потім, як з'явився Янукович, наскільки я знаю, він просто побачив, що відбувається, сказав щось на кшталт: "Прибрати". Щодо Сергія Володимировича Льовочкіна (глави Адміністрації Президента Януковича. - Ред.), наскільки я пам'ятаю, все було дуже просто. Він тут же подав у відставку. Я точно знаю, що, скажімо так, про те, що Янукович, судячи з усього (в основному під тиском Путіна, під тиском Росії, під впливом тих обіцянок, які давалися), вирішив все-таки не підписувати Угоду про євроінтеграцію, це було за кілька тижнів, грубо кажучи, можливо, за місяць [відомо]", - сказав Кисельов.

Євромайдан розпочався 21 листопада 2013 року. Першими учасниками акцій були в основному студенти. Після силового розгону демонстрації вранці 30 листопада до протестів приєдналися тисячі інших громадян.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...