"Бухгалтер з Освенціма" Оскар Грьонінг зізнався в причетності до вбивства 300 тисяч євреїв

​Колишній сержант СС Оскар Грьонінг перераховував гроші, конфісковані у в'язнів.

Суд над "бухгалтером з Освенціма" Оскаром Грьонінгом. Фото: Global Look Press.

Федеральний суд Німеччини підтвердив законність вироку 95-річному Оскару Грьонінгу, відомому як "бухгалтер" Освенціма, який служив в концтаборі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Грьонінг був засуджений до чотирьох років ув'язнення в липні 2015 року. Його визнали винним у причетності до вбивства близько 300 тис. євреїв з концтабору. В обов'язки Грьонінга входив перерахунок грошей, конфіскованих у в'язнів табору, тому він і отримав прізвисько "бухгалтер".

На судовому засіданні у квітні Оскар Грьонінг заявив, що готовий визнати моральну, але не юридичну провину за вбивства.

"Немає сумнівів в тому, що я морально причетний до цих злочинів. Я прошу вибачення", - сказав він.

Грьонінг також підтвердив, що з моменту своєї появи в концтаборі в 1942 році знав про вбивства в'язнів у газових камерах.

Його справу було відкрито ще в 1985 році, але тоді прокуратура не знайшла достатньо доказів його безпосередньої причетності до вбивств.

Прийняте судове рішення створює важливий прецедент щодо притягнення до відповідальності тих, хто служив в таборах смерті. Воно означає, що факт служби в концтаборі як такої є достатньою підставою для визнання провини в співучасті в масових вбивствах.

Сама запропонувала допомогу: Харків'янка готувала інформацію для програм Скабєєвої та Соловйова

середа, 1 травень 2024, 12:43

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові жінку, яка допомагала російським ЗМІ виправдовувати збройну агресію Росії проти України. За даними слідства, жінка через соцмережу "ВКонтакте" звернулася до російського воєнного кореспондента та ...

"Каждый удар молота - удар по врагу!": Медведєв "убив" Зеленського на агітаційному плакаті (фото)

середа, 1 травень 2024, 11:59

Колишній президент Росії, чинний заступник глави Радбезу Дмитро Медведєв "убив" президента України Володимира Зеленського агітаційним плакатом, повідомляють Патріоти України. Чиновник привітав росіян зі святом праці (1 травня), "згодувавши" населенню а...