Були відповідні квоти: Турчинов пояснив, чому у 2014 році обрав Тенюха міністром оборони

Виявляється, під час війни з окупантом, при виборі міністра оборони до уваги чомусь бралися не досвід та професійні якості, а...партійні квоти тодішнього коаліційного уряду.

Олександр Турчинов. Фото:focus.ua

Секретар РНБО, колишній в.о.президента Олександр Турчинов розповів, що командувача ВМС Ігоря Тенюха обрали на посаду в. о. міністра оборони за квотою "Свободи". Про це він розповів під час допиту у суді у справі держзради Віктора Януковича, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Адвокати Януковича запитали у Турчинова, чому він обрав Тенюха попри відсутність у нього досвіду керівництва іншими родами військ.

"Справа у тому, що дуже важко відбулося формування уряду і не було одної політичної сили, яка би могла формувати весь склад уряду. Уряд був коаліційний. В основному в тому уряді були представники партії "Батьківщина", "Свобода" і "Удару". Тобто відповідні квоти отримали політичні партії в уряді і квота щодо призначення міністра оборони відійшла до ВО "Свобода", які і внесли кандидатуру Тенюха на посаду міністра оборони", - відповів він.

Турчинов пояснив, що у зв’язку з тим, що уряд був коаліційний і без однієї з вищезгаданих політичних сил він не міг його сформувати, то рішення голосувалося разом за домовленістю політичних сил, які і утворили парламентську більшість.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...