Бурштиновий фронт: В поліції відреагували на інцидент з "чорними копачами" на Волині

1 квітня копачі бурштину з Володимирецького району Рівненської області вступили в конфлікт з правоохоронцями.

Копачі бурштину заблокували поліцейських. Фото: Соцмережі.

Стала відома реакція правоохоронців на інцидент, в ході якого копачі бурштину заблокували підрозділ поліції і розвалили міст у Володимирецькому районі Рівненської області, пишуть Патріоти України з посиланням на Апостроф.

У місцевому відділі комунікації Національної поліції повідомили, що в лісовому масиві поблизу села Більска Воля більше двохсот агресивно налаштованих чоловіків розібрали міст. Також вони вимагали від поліцейських не заважати видобувати бурштин.

За інформацією правоохоронців, після переговорів конфлікт було врегульовано. Поліцейські відновили розібраний копачами бурштину міст.

У поліції розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 342 (опір співробітникам поліції) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що копачі бурштину погрожували поліцейським втопити їх, якщо ті не повернуть їм помпи.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...