Заповітами скреп: Священик Московського патріархату намагався обікрасти храм, громада якого перейшла до ПЦУ

Жителі села побачили автомобіль священика біля храму. Вони звернули увагу на те, що він виносив щось із церкви і це здалося їм підозрілим.
Священик виносив із церкви цінні речі. Фото: ВолиньПост.

Священик Української православної церкви Московського патріархату намагався вкрасти церковне начиння і літературу зі Свято-Луківського храму в селі Сірнички на Волині, громада якого перейшла до Православної церкви України. Про це повідомляє телеканал ZIK із посиланням на джерело у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ, передають Патріоти України.

Жителі села побачили автомобіль священика біля храму. Вони звернули увагу на те, що він виносив щось із церкви і це здалося їм підозрілим, після чого викликали правоохоронців на місце події. Поліція склала протокол і почала розслідування інциденту.

Телеканал пов'язує це із тим, що на зборах парафіян, які вирішили приєднатися до Православної церкви України, також був присутній і згаданий священик. Тоді він висловив бажання залишитися вірним Московському патріархату.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі предстоятелем Української помісної православної церкви обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія, представника Української православної церкви Київського патріархату.

Тоді ж почався перехід парафій УПЦ МП у ПЦУ. В інтернеті навіть створили інтерактивну карту таких переходів. Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що всі віряни в Україні мають добровільно обирати свій релігійний центр.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...