"Бурштиновий скандал" набирає обертів: Луценко запропонував угоду фігурантам справи

Якщо пропозиція буде прийнята - затримані можуть розраховувати на менший термін позбавлення волі.

Юрій Луценко. Фото: ЖЖ

Якщо затримані у справі про незаконний видобуток бурштину на Рівненщині дадуть свідчення про своїх покровителів, їм можуть скоротити термін покарання. Про це в ефірі "ТСН. Тиждень" заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України.

"Якщо затримані дадуть необхідні свідчення, вони явно зменшать свій термін покарання. Стаття 255 КК України "Про створення злочинної організації" унікальна. Це єдина стаття, прийнята в 1990-і роки, яка дозволяє членам злочинної організації, якщо вони не є власне організаторами, давати показання наверх, і за це різко зменшується термін покарання", - сказав Луценко. Він додав, що дана пропозиція донесена до всіх затриманих.

Як відомо, в Рівненській області пройшла спецоперація "Бурштин". Силовики провели 123 обшуки, затримані підполковник Служби безпеки України, колишні і нинішні співробітники Міністерства внутрішніх справ, а також заступник прокурора області Андрій Боровик. В операції задіяли понад 300 оперативників.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...