Битва буде не на життя, а на смерть: Росія включила Меджліс до списку екстремістських організацій

Таке рішення в РФ прийняли начебто на підставі рішення так званої прокурора Поклонської про припинення діяльності Меджлісу.

Ілюстрація:www.radiosvoboda.org

Міністерство юстиції Російської Федерації включило Меджліс кримськотатарського народу у перелік екстремістських організацій, діяльність яких припинена. Про це йдеться в повідомленні на сайті російського відомства, інформують Патріоти України.

"18 квітня 2016 р. в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена у зв'язку зі здійсненням ними екстремістської діяльності, включене громадське об'єднання Меджліс кримськотатарського народу", - заявили у Мін'юсті РФ.

Повідомляється також, що Меджліс зарахований до екстремістських організацій на підставі рішення так званої прокурора Республіки Крим Наталії Поклонської про припинення його діяльності.

Як відомо, 13 квітня "прокурор" анексованого Криму Наталія Поклонська, винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар.

Після цього вона заявила, що у прокуратуру анексованого півострова надходять нібито численні скарги від кримських татар на повну бездіяльність Меджлісу.

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН у Криму, заявив, що судова заборона Меджлісу у Криму буде розцінюватися як оголошення війни кримським татарам з боку окупаційної влади.

Президент України Петро Порошенко назвав заборону Меджлісу кримськотатарського народу порушенням базових прав і свобод людини.

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International заявили, що заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу спрямована на придушення інакомислення

Водночас генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд наголосив, що рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар, яке прийняла окупаційна прокуратура Криму, є неприпустимим. Він упевнений, що заборона Меджлісу буде дискримінувати кримських татар.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...