Час вводити миротворців: Більдт запропонував оптимальний крок до замирення на Донбасі

Європейський політик порадив українцям скористатися досвідом хорватів.

Карл Більдт. Фото: www.gogetnews.info.

Проведення миротворчої операції на Донбасі на кшталт місії ООН у Східній Славонії в 1996-1998 роках в конфлікті між Сербією та Хорватією може бути оптимальним варіантом вирішення російсько-української кризи. Про це в п'ятницю під час лекції у Варшавському університеті заявив екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, передають Патріоти України з посиланням на pl.com.ua.

«Це (проведення миротворчої операції - ред.) може бути кращим варіантом», - зазначив він. Політик підкреслив, що миротворча місія у Східній Славонії виправдала себе, а її цілі було реалізовано на 80%. За його словами, окупована Сербією територія була успішно повернута Хорватії і зараз вже ніхто й не згадує про цей конфлікт.

«Ви також можете зробити схожим чином і це буде в інтересах України, Росії та європейської безпеки», - підкреслив Більдт. Екс-глава МЗС відзначив, що в квітні-травні 2014 року президент Росії Володимир Путін був абсолютно переконаний, що він, використовуючи слабкість України, її армії і свою пропагандистську машину, за 2-3 місяці зможе створити в Україні так звану «Новоросію». «Цього не відбулося, а значить він програв», - констатував Більдт.

Хіти тижня. КонцеГенштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...