"Чем нам кормить ребенка, я не знаю. Видимо будем готовить на костре" - кримський блогер про відключення світла (відео)

Півострів занурився у темряву.

Ілюстрація: ЖЖЯлтинський блогер Сергій Володимирович записав відео того, що відбувалося на півострові відразу після вибухів електроопор і відключення світла, що надходить з території України. Він поскаржився, що тепер нічим топити квартиру і немає можливості готувати їжу, повідомляють Патріоти України.

Потім він поїхав по вулицях знеструмленого міста. Світло було тільки в лікарнях, будівлі ФСБ та військовій частини. "Світло буде у вояк, у ФСБ, у всіх, у кого потрібно, воно буде. Ви, хлопці, відрубали світло тільки ось таким ось людям, як я. Ми будемо страждати і сидіти без світла. А ті, від кого ви чогось домагаєтеся, у них все нормально буде. У них є гроші, продукти та електрогенератори. Вони виживуть. А ось чи виживемо ми, це питання", -... поскаржився він.

У Криму без електропостачання залишаються 1 641 000 осіб, дефіцит потужності становить 499 МВт, повідомила прес-служба Міненерго Росії. Раніше повідомлялося, що пізно увечері 21 листопада пошкоджені раніше електроопори в Херсонській області, якими Крим забезпечувався електрикою з території України, підірвали. Після цього практично у всіх містах Криму почалося аварійне відключення електроенергії.

Один з організаторів акції з блокади поставок електроенергії в окупований Крим Ленур Іслямов заявив, що повторного підриву опор ліній електропередач в Херсонській області не було, а пошкоджені опори впали від вітру.

Акція кримських татар, "Правого сектора" і представників деяких добровольчих батальйонів по блокуванню поставок товарів з материкової частини України в анексуваний Росією Крим триває з 20 вересня. Також її ініціатори закликають владу України зупинити подачу в Крим електроенергії. Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною та більшістю країн світу.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...