"Чемодан, вокзал, Москва": Новинський напророчив Україні громадянську війну у разі надання УПЦ томосу про автокефалію

Політик пообіцяв, що особисто захищатиме Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру від "бандитів".

Вадим Новинський. Фото:Comments.UA

Нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський заявив, що в разі надання Українській православній церкві томосу про автокефалію в країні може початися громадянська війна. Про це він заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Якщо ця ініціатива президента Порошенка (надання томосу про автокефалію УПЦ - ред.) буде реалізована, то єдиної помісної церкви в Україні в найближчі сто років не буде вже точно. Більш того, дуже велика ймовірність розвалу країни, громадянської війни" - заявив він.

Політик побажав, щоб томос УПЦ не отримала "для його ж (Порошенка - ред.) блага і блага України".

Також він заявив, що попереджав Патріарха Константинопольського Варфоломія, що в разі отримання будь-якого документа, навіть без «конкретики», «у нас в країні почнеться громадянська війна».

"Вона буде в кожному місті, кожному селі: коли за храми, що належать канонічній церкві, почнуть бої ці бандити, які робили це протягом останніх чотирьох років. Тільки тепер вони будуть вважати, що мають на це нібито якісь законні підстави (..) Ось тільки ви чомусь називаєте цих людей «активістами», а я вважаю їх бандитами", - продовжив він.

При цьому Новинський не відповів ствердно на питання, чи буде «організовувати якісь загони самооборони для протидії захопленню» Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, яка ще перебуває під юрисдикцією МП, проте заявив, що захищатиме. "Сам, особисто стану захищати", - сказав він.

Джерело: LB.ua

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: