​"Чемодан-вокзал-София": Посол Болгарії висловив стурбованість "інцидентами зі співвітчизниками" на Одещині

Дехто дуже старанно розігрує «гібридну карту» національних меншин у Південній Бессарабії. Місцеві корупціонери підбурюють громаду гаслами на кшталт «наших б’ють». Розпалюється міжнаціональна ворожнеча.

Дипломати Болгарії, на чолі з послом республіки в Україні звернули увагу глави Одеської області на інцидент в Болграді, де на пам'ятнику болгарським ополченцям було зроблено напис «чемодан-вокзал-София», а також події в Білгород-Дністровському, коли був облитий зеленкою депутат міськради Василь Кащі. Про це повідомила прес-служба ОДА, зазначають Патріоти України.

«Ми вимагаємо повного розслідування і покарання винних», - наголосив посол Красімір Неделчев Мінчев.

Голова Одеської обласної державної адміністрації запевнив болгарських гостей, що розслідування по Болградській події ведеться, а щодо депутата, облитого зеленкою, то «це була відповідь на певну позицію депутата», що не пов'язане з його національністю.

«Я ще раз хочу підкреслити, що жодним чином ці інциденти не стовувались національності», - акцентував позицію Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Також на зустрічі порушувалося питання збереження місць компактного проживання етнічних болгар і створення в Одесі болгарсько-української школи.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...