Через блокаду: У Путіна почали готувати рішення про геноцид кримчан з боку України

Окупаційна влада також заявила, що "подібні злочини не мають терміну давності".

Початок блокади Криму. Фото: соцмережі.

Російські правоохоронні відомства отримали звернення від так званих "депутатів Державної ради Криму" з проханням про розслідування геноциду відносно жителів окупованого півострова з боку України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Государственный Совет Республики Крым призывает Генеральную прокуратуру Российской Федерации, Следственный комитет РФ провести расследование по факту осуществления геноцида против жителей Республики Крым депутатами Верховной рады Украины, в том числе и в создании преступных группировок, целью которых является причинение вреда жизни и здоровью людей в условиях блокады Крыма", — говориться у тексті документа.

Самопроголошена кримська влада стверджує, що так звана "блокада Криму" вимагає розслідування, оскільки має місце ряд злочинів. "Убеждены, что террористам и их пособникам, посягнувшим на жизнь и здоровье гражданского населения Крымского федерального округа, не уйти от ответственности. Это преступление не имеет сроков давности и виновные рано или поздно должны понести заслуженное наказание", - заявили представники окупаційної влади.

Крім того, "парламент Криму" має намір підняти питання про визнання геноциду відносно жителів півострова з боку української влади в міжнародних організаціях. Відповідне звернення окупаційні власті направили в МЗС РФ.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...