​Через два дні після вето по Сирії: Росія вже вимагає від ООН провести надзвичайне засідання

Застосувавши право вето в Радбезі ООН під час голосування резолюції щодо хімічної атаки в провінції Ілдіб, Кремль "нарвався" на свою зброю, бо США можуть застосувати право вето до ініціатив РФ.

Радбез ООН. Фото: Укінформ.

Росія закликає Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання через удар США в Сирії. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ, передають Патріоти України.

"Закликаємо Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання для обговорення ситуації", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін назвав удари США по Сирії "агресією під надуманим приводом".

7 квітня Збройні сили США завдалиракетного удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада. Два військових кораблі США, розташованих в Середземному морі, випустили щонайменше 50 ракет "Томагавк".

Перед цим Трамп заявив, що уряд президента Сирії Башара Асада "перетнув" червону межу" після хімічної атаки в провінції Ідліб, жертвами якої стали мирні жителі.

Трамп зазначив, що хімічна атака вивела конфлікт у Сирії "на абсолютно новий рівень", а його ставлення до президента Сирії Башара Асада "дуже сильно змінилося".

Таку ініціативу РФ вже прокоментував український політтехнолог Трас Березовець. Він, зокрема, зазначив, що американці тепер будуть використовувати тактику кремля, ветуючи в РБ ООН будь-які російські резолюції по Сирії.


"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...