Через лічені дні після проголошення незалежності: Порошенко розповів, як у 91-му Москва вже "прибігала" за Донбасом

Президент зазначив, що про цей факт мало кому відомо.

Ілюстрація:fakty.ictv.ua

Відразу після проголошення незалежності країни в 1991 році Москва намагалася відібрати Крим і Донбас. Про це сьогодні, 22 серпня, повідомив Президент України Петро Порошенко, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Через лічені дні після проголошення акту про незалежність до Києва одразу пригнала російська делегація за Кримом і за Донбасом. Я думаю, що це навіть не всім відомо", - заявив Порошенко під час проведеної в Києві церемонії нагородження видатних українців.

Він також поскаржився, що керівництво України до останнього моменту не вирішувалося порвати з минулим.

"Заплуталися в стрілках багатовекторності. Керівництво завжди намагалося сидіти на двох стільцях, борсалася між москвофільством, патерналізмом, соціалізмом, які міцно сиділи в свідомості і гирями повисли на ногах українського народу", - сказав Президент України.

"Українці є дешевим інструментом США": Харківського блогера затримали за підтримку Росії (фото)

четвер, 9 травень 2024, 19:29

У Харкові викрили і затримали 24-річного проросійського агітатора. Безробітний чоловік створив анонімний YouTube-канал, підписниками якого були у більшості боти, та вихваляв там тоталітарний режим Радянського союзу, популяризував комуністичну символіку...

Сподівалися "проскочити в дамки": На гарячій ділянці фронту росіяни раптово кинулу на прорив бронетехніку, в ЗСУ показали, що було далі (відео)

четвер, 9 травень 2024, 18:40

Командування окупантів вирішило, що настав вдалий момент тупцюванню малих піхотних груп у м'ясних штурмах поступитись лихій бронетанковій атаці. Українці погодились, що момент ворог обрав дійсно дуже вдало. Українські захисники знищили ворожу важку тех...