Через політику Обами США ризикують втратити будь-який вплив на Сході, - Financial Times

Повстанські угруповання все більше схиляються до того, щоб, обминаючи США, спробувати досягти домовленостей з Росією, яка всіма силами прагне створити собі образ держави, здатної виступати посередником в укладенні угоди.

Барак Обама. Фото: Stop opp.

Financial Times повідомляє про таємні переговори, які, як з'ясувалося, сирійські повстанці ведуть в Анкарі з представниками Росії в обхід США, намагаючись домогтися зняття облоги з Алеппо. За відомостями видання, сирійська опозиція вступала в контакт з російською стороною і раніше, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відмінність нинішньої зустрічі, як пояснили Financial Times на умовах анонімності добре поінформовані джерела, полягає в тому, що в ній бере участь безпрецедентно велика кількість повстанських угруповань.

Незважаючи на те, що великого прогресу на переговорах поки досягнуто не було, сам їх факт проведення "відображає зміни в політичній динаміці на Близькому Сході", вважає газета.

"Регіональні актори, судячи з усього, все більше схиляються до того, щоб, обминаючи США, спробувати досягти домовленостей з Росією, яка всіма силами прагне створити собі образ держави, здатної виступати посередником в укладенні угоди", - відзначає Financial Times.

Як пише газета, ніхто зі співрозмовників так і не розповів, в якому саме форматі проходять зустрічі повстанців з російською стороною - віч-на-віч або ж у присутності турецьких представників.

За словами Еміля Хокайэма, наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень, сирійські опозиціонери - не єдині сили в регіоні, хто намагається сьогодні налагодити контакти з Кремлем.

Так, нещодавно в Москві побував лівійський генерал Халіфа Хафтар, зацікавлений в російській військовій допомозі.

Єгипет і деякі країни Перської затоки також активізували переговорний процес з Москвою.

"Вашингтон повністю виключений з цих переговорів і взагалі поняття не має, що відбувається в Анкарі", - заявив кореспондентам видання представник сирійських опозиційних сил.

Подібний розвиток подій, на думку Financial Times, матиме наслідком те, що США ризикують втратити будь-який вплив в сирійському конфлікті, перетворившись з ключового регіонального гравця в стороннього спостерігача.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...