Через скаргу України: Болгарія відмовилася від угоди з російською корпорацією щодо ремонту реактивних винищувачів

Скарга надійшла від української держкомпанії "Укрінмаш".

Ілюстрація:24tv.ua

Болгарія призупинила угоду з російською літакобудівною корпорацією "МіГ" про ремонт своїх реактивних винищувачів. Болгарський міністр оборони Красимір Каракачанов пояснив це рішення скаргою, яка надійшла від української держкомпанії "Укрінмаш", передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Скаргу в Комісію з захисту конкуренції подала українська компанія, щоб оскаржити процедуру, в рамках якої Міністерство оборони готувалося до переговорів і збиралося підписати договір", - сказав Каракачанов, додавши, що "коли є скарга, процес переговорів припиняється".

Спочатку шість болгарських винищувачів повинна була ремонтувати Польща. Вартість робіт за укладеним у 2015 році контрактом оцінювалася в $1,2 млн за один літак. Однак військова прокуратура Болгарії вважала, що угода завдає шкоди державній казні і висунула звинувачення у зловживанні службовим становищем очільнику Міноборони Миколі Ненчеву.

У лютому 2017 року влада Болгарії підписала контракти на ремонт цих винищувачів з російською літакобудівною корпорацією "МіГ". У грудні умови договору були уточнені: за $49,3 млн російська сторона повинна була відремонтувати вже 15 винищувачів -12 одномісних Міг-29А і три навчально-бойових Міг-29УБ. Середня вартість ремонту одного винищувача по цій угоді, таким чином, склала б $3,3 млн. Планувалося, що договір буде діяти чотири роки.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...