Через сміттєвий скандал: Луценко хоче покарання для Садового

У свою чергу, Садовий вважає, що цим Луценко "чітко передав меседж: будеш себе погано поводити – ми тебе посадимо".

Андрій Садовий. Фото: antikor.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що міський голова Львова Андрій Садовий має понести відповідальність за смерть вогнеборців на львівському сміттєзвалищі, повідомляють Патріоти України з посиланням на УП.

Перед засіданням Ради регіонального розвитку його попросили прокоментувати заяву Садового про те, що йому підготували підозру, – і генпрокурор сказав:

"Я дуже задоволений поширенням правової культури серед голів міст. Очевидно, знає кіт, чиє сало з’їв".

"На разі, мене дивує наполегливість, із якою пан Садовий хоче стати в позу жертви. Насправді, жертвами є чотири загиблих пожежника, а не пан Садовий. Але за все доводиться відповідати", – додав Луценко.

"Якщо керівники операції в Княжичах мають сісти за недбалість, яка призвела до п'яти трупів, то чому міський голова вважає, що його чотири загиблих не значать нічого? Для мене як для людини й генпрокурора чотири загиблих означають дуже серйозну відповідальність. Хто її понесе – визначить слідчий", – заявив він.

У свою чергу, Садовий вважає, що цим Луценко "чітко передав меседж: будеш себе погано поводити – ми тебе посадимо".

"Я так це зрозумів… Він (генпрокурор) проінформував, що готуються документи про вручення мені підозри, про відсторонення з посади. Я до цього готовий", – додав керівник Львова.

В очікуванні Ради регіонального розвитку він сказав: "Президент – це найбільш поінформована особа в нашій державі. Він прекрасно володіє всією тематикою і всіма проблемами. Має бажання допомогти – помагає, не має бажання – не допомагає".

"Прохання до державних органів – не шкодити: не заважайте – і люди самі все зроблять А в нас дуже часто "помагають" так, що з того дуже важко виплутатися", – додав керівник Львова.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...