Через воєнний стан: Провести місцеві вибори 23 грудня неможливо, - Парубій

Спікер ВР висловив сподівання, що не буде "ніяких труднощів і проблем", щоб ЦВК по завершенню воєнного стану знову розпочала виборчий процес.

Андрій Парубій. Фото: РБК.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що провести місцеві вибори, заплановані на 23 грудня, наразі неможливо через введення воєнного стану. Про це він сказав на ІІІ Форумі місцевого самоврядування 5 грудня, передають Патріоти України.

"Ми усі спільно є в одній позиції, що було би правильно, якби вибори пройшли незалежно від введення воєнного стану. Але… ми провели детальні консультації з Центральною виборчою комісією, комітетом Верховної Ради, юридичним відділом ВР і дійшли до спільного розуміння, що на сьогодні це (провести вибори – ред.) неможливо вже зробити, бо процес проведення виборів уже був перерваний, і він не може повернутися в ту ж точку, він має починатися спочатку", - сказав Парубій.

Він висловив сподівання, що не буде "ніяких труднощів і проблем", щоб ЦВК по завершенню воєнного стану знову розпочала виборчий процес. "І в найближчим період вибори у цих 10 областях, де був введений воєнний стан, будуть оголошені і проведені у відкритий і демократичний спосіб", - підсумував Парубій.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...