"Обмеження на в'їзд громадянам РФ запобігло провокаціям під час Об'єднавчого собору", - політолог

На думку політолога, такі провокації мали бути масштабними, тому РПЦ - це важливий інструмент зовнішньої політики Росії.

Сергій Таран. Фото: Zik.

Обмеження в'їзду громадян РФ запобігла вчиненню провокацій під час Об'єднавчого Собору. Про це в ефірі ток-шоу "Ситуація" на "Прямому" розповів політолог Сергій Таран, передають Патріоти України.

"Я думаю, що значною мірою спрацювало те, що ми зараз дуже уважно стежимо за тим всім, що відбувається і воєнний стан теж тут допоміг, тому що він зокрема запроваджував обмеження для в'їзду громадян Російської Федерації чоловічої статі. Я абсолютно не виключаю, що на час надання томосу, коли Росія всім розказувала, що тут будуть провокації і очевидно, що вони ці провокації готували. Ці провокації не відбулись саме тому. що не було кому їх робити", - заявив він.

На думку політолога, такі провокації мали бути масштабними, тому РПЦ - це важливий інструмент зовнішньої політики Росії. "Вся концепція "рускаго міра" трималася зокрема на ідеї, так званого, православ'я яке в російській інтерпретації мало асоціюватися лише з Росією. По суті, окрім ось цього православ'я в Російській Федерації нічого не залишилось такого, щоб дало їм можливість говорити про "рускій мір", - зауважив Таран.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...