"Чергова серія успіхів": Порошенко подякував країнам G7 за продовження санкцій проти РФ

На цьому тижні "Велика сімка" у Токіо прийняла рішення не просто про продовження санкцій проти Росії, але у випадку загострення чи у випадку необхідності - і посилення зазначених санкцій проти Росії.

Петро Порошенко. Фото: zn.ua.

Президент України Петро Порошенко висловив вдячність країнам G7 за рішення щодо продовження санкцій проти Російської Федерації, назвавши цю подію дипломатичною перемогою нашої держави. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Інтер, передають Патріоти України.

"Внаслідок наших інтенсивних консультацій, мого візиту до Японії, де тоді готувалася зустріч країн Великої сімки, інтенсивних переговорів з нашими партнерами по Великій сімці, це призвело до наступного: на цьому тижні "Велика сімка" у Токіо прийняла рішення не просто про продовження санкцій проти Росії, але у випадку загострення чи у випадку необхідності - і посилення зазначених санкцій проти Росії. Бо це є єдиний інструмент, який забезпечує виконання узятих Росією на себе зобов'язань. І я надзвичайно вдячний і вважаю, що це є наша перемога", - сказав Порошенко.

Він також зауважив, що загалом травень для України дуже успішний: перемога співачки Джамали на пісенному конкурсі "Євробачення", повернення Надії Савченко додому, а також рішення країн G7, що свідчить про дипломатичну перемогу нашої держави. "Я сподіваюся, що і по реформах на цьому тижні будемо мати продовження цієї серії успіхів", - наголосив Глава держави.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: