Четвертий день "перемир'я": Терористи гатять по позиціях ЗСУ з важкого озброєння

За минулу добу двоє українських бійців загинуло, п'ятеро отримали поранення.

Обстріли в зоні АТО не вщухають. Фото: Еспресо.

Бойовики за минулу добу 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр АТО, передають Патріоти України.

"За минулу добу п'ятеро військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення. Двоє українських воїнів загинули", - йдеться в повідомленні.

Епіцентром вогневого протистояння в понеділок був Маріупольський напрямок. З мінометів калібру 82 мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог обстрілював захисників Березового. Морських піхотинців в районі Гнутового і Водяного накривали вогнем з БМП. Гранатомети різних систем противник застосовував для ураження позицій під Богданівкою і Чермаликом, а з великокаліберних кулеметів намагався потрапити в захисників Широкиного і Красногорівки. В районі Гнутового активізувалися ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку найгарячіше було поблизу Авдіївки і шахти Бутівка, де бойовики обстріляли українські опорні пункти з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї противник вів вогонь в районі Пісок. По захисниках Верхньоторецька ворог бив з гранатометів, а по українським військовослужбовцям поблизу Кам'янки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку опорні пункти в районі Кримського ворог обстріляв з міномета калібру 120 мм. Щоб погасити вогневу активність противника, сили АТО відкривали вогонь.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...